fbpx
Skip to content
Menu
Amsterdam
Menu

Subsidies

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jump Freerun & het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen!

Is het lastig om de contributie te betalen? Jump Freerun & het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Jump Freerun geeft iedereen die in aanmerking komt voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur op jaarbasis een korting van €40,- op ons Voordeel 1 abonnement. Dit betekent dat als het Jeugdfonds Sport & Cultuur jou het gebruikelijke bedrag van €300,- toekend je naast de eenmalige inschrijfkosten van €7,50 niets zelf hoeft bij te betalen om freerun lessen te kunnen volgen.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Stadspas

Ben jij nog geen 18 jaar en wil jij graag freerunnen? Meld je dan zelf aan met je Stadspas bij de sportvereniging van je keuze. De gemeente betaalt op jaarbasis €300,- voor jouw freerun abonnement, de resterende €40,- krijg je als korting van JUMP Freerun. Hierdoor betaal je zelf enkel de eenmalige inschrijfkosten van €7,50

Je krijgt een vergoeding om te gaan sporten in deze situaties:

  • Je bent ouder dan 2 jaar en  jonger dan 18 jaar
  • Je woont in Amsterdam of Weesp
  • Je hebt een geldige Stadspas, of:
  • Je kunt tijdens het schooljaar niet overstappen naar een andere sport. De maximale vergoeding per jaar voor je abonnement is  € 300,- 

Je kunt tijdens het schooljaar niet overstappen naar een andere sport. De maximale vergoeding per jaar voor je abonnement is  €300,- .

Lees hier meer over de stadspas

Stichting Leergeld

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Zijn onze freerun lessen te duur? Dien dan een aanvraag in bij Stichting Leergeld, zij kunnen in veel gevallen de volledige contributie voor je vergoeden. De enige kosten die je dan nog zelf dient te betalen zijn de eenmalige inschrijfkosten van €7,50

Aanvraag indienen bij Stichting Leergeld? Dat doe je hier.

Sport en Cultuur - Freerun University
Stadspas Amsterdam
stichting_leergeld

Neem contact op

+31 85 060 0051

Telefonisch bereikbaar op:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00-13:00.
Woensdag van 17:00-19:00.