fbpx
Skip to content
Menu
Houten
Menu

LESSEN

Freerunning leer je bij JUMP FREERUN!

Ons doel is om alle leerlingen mentaal en fysiek te laten groeien doormiddel van onze freerunning lessen! Over de jaren heen hebben wij verschillende methodes ontwikkeld om alle freerunning technieken aan te leren op een simpele manier! Om de kwaliteit van de freerun les te waarborgen zijn alle trainers opgeleid om er voor te zorgen dat elke les veilig, leuk, uitdagend en gestructureerd verloopt!

Freerun les

Tijdens de freerunning les is het de bedoeling dat je alles op je eigen tempo opbouwt. Je begint met kleine sprongen naar een zachte ondergrond en bouwt het op naar moeilijkere tricks op hardere ondergronden.

speedvault-girl

PROEFLES

Tijdens de proefles zal je meedoen met één van onze vaste lessen om een goed beeld te krijgen van de sport. Daarnaast zul je de basis technieken en principes van het freerunnen leren. Ook leer je de locatie, regels en les structuur kennen.

Houten_les_kl

WAAROM FREERUNNING?

Freerunning is een allround sport waarmee je je gehele lichaam traint! Van een handstand tot aan een backflip, bij freerunning is alles mogelijk. Naast de fysieke uitdagingen van het freerunnen train je tijdens de freerunning lessen ook je geest. Bij freerunning leer je je dromen waarmaken en je grenzen verleggen.

Freerunnen is een non-competitieve discipline waarbij je traint voor jezelf maar met elkaar. Bij JUMP freerun zijn we een grote familie die elkaar stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. We helpen elkaar om al onze angsten te overwinnen. Dit doen we door doorzettingsvermogen te trainen en creativiteit te stimuleren!

Al deze mentale uitdagingen beginnen bij het aanleren van focus. Focus is het belangrijkste aspect tijdens het freerunnen. Het leren focussen is de eerste stap in de ontwikkeling tot échte freerunner! Tijdens de freerun les leer je stapsgewijs om alle fysieke en mentale uitdagingen te overwinnen wat leidt tot een enorme boost in zelfvertrouwen!

Freerunning is méér dan alleen een sport, het is een lifestyle!

IS FREERUNNING VEILIG?

Freerunning is een veilige sport! Bij freerunning ben je alleen afhankelijk van jezelf waardoor je zelf bepaalt hoe groot de risico’s zijn die je neemt. Tijdens de lessen leren wij al onze leerlingen hoe ze veilig kunnen freerunnen.

Bij freerunnen doe je alléén wat je kan en wat je niet kan daar train je voor.

Freerun les

In de freerun les leer je hoe je dromen kan waarmaken in kleine, gecontroleerde, veilige stappen. Een moeilijke trick oefen je bijvoorbeeld eerst naar de blokkenbak waarna je hem daarna oefent naar een dikke mat. Vanaf het moment dat je hem altijd perfect land op de mat ga je de trick pas oefenen naar hardere matten waarna je na veel trainen de trick naar de harde grond uitvoert! Door de opbouw in oefeningen worden de risico’s volledig geminimaliseerd waardoor iedereen veilig kan leren freerunnen!

Interessant feitje:
Kijkend naar de hoeveelheid blessures in voetbal in verhouding tot freerunning is de kans om een blessure tijdens voetbal op te lopen een stuk groter dan tijdens freerunnen.

Freerunner dive - Freerun University

Kom je ook op freerun les?

PRIVE LESSEN

De freerunning privélessen zijn de meest efficiënte manier om zo snel mogelijk nieuwe vaardigheden te leren, inzichten te krijgen en de juiste mentaliteit te ontwikkelen. Tijdens de freerun les ga je werken aan jouw eigen persoonlijke doelen!

De freerun lessen zijn individueel dus alle aandacht gaat uit naar de aandachtspunten die jij nodig hebt. Wil je je salto’s (backflip, frontflip, sideflip etc.) verbeteren dan zullen we hier aandacht aan besteden, wil je juist je sprongen verbeteren dan zullen we daar meer aan werken.

In dit uur ga je met één van onze ervaren freerunning coaches aan de slag om al je dromen werkelijkheid te maken! Deze unieke kans om met de beste freerunners één op één te werken kost slechts € 75,- inc BTW voor 1 uur.

Kinderen met een gedragsstoornis kunnen een privé les extra hard nodig hebben. Aan deze kinderen bieden wij een korting van € 25,-. 

_NJ_2147BW+ON-2000px

Telefonisch bereikbaar op:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00-13:00.
Woensdag van 17:00-19:00.